Oceania Cruises viert 15 jaar The Culinary Center

Image

Oceania Cruises viert het 15-jarig bestaan van The Culinary Center: de allereerste hands-on kookschool op zee. Ter ere van deze verjaardag introduceert de cruisemaatschappij in 2025 een reeks nieuwe kooklessen, waarin de smaken van de Pacific Northwest, Polynesië, en Australië en Nieuw-Zeeland centraal staan.

Gelanceerd voor de introductie van Marina, Oceania Cruises’ eerste speciaal gebouwde ‘culinaire’ schip, is The Culinary Center inmiddels uitgebreid naar vier schepen: Marina, Riviera, Vista en het aankomende schip Allura, dat in de zomer van 2025 aan de vloot wordt toegevoegd.

Met meer dan 60 lessen op het programma biedt dit initiatief passagiers de kans om de wereldwijde bestemmingen en culturen die zij bezoeken verder te verkennen via eten, terwijl ze tegelijkertijd hun culinaire vaardigheden aanscherpen. Alle lessen worden gegeven in moderne leskeukens, uitgerust met individuele kookstations en professionele kookgerei, onder leiding van een team van ‘Chef Instructors’.

Dit initiatief werd geleid door Chef Kathryn Kelly, Oceania’s Director of Culinary Enrichment, die ook het team van 11 Chef Instructors begeleidt. Chef Kelly ontwikkelde ook de collectie Culinary Discovery Tours van de cruiserederij, onderdeel van The Culinary Center-programma. Deze populaire excursies die door chefs worden begeleid combineren bezoeken aan lokale markten en culinaire ervaringen met hands-on kooklessen aan boord. Deze zijn beschikbaar in meer dan 40 wereldwijde bestemmingen. Voor 2025 plant Chef Kelly een nieuwe reeks van dergelijke tours, die in de komende maanden worden aangekondigd.

“We zijn de enige cruiserederij die is opgericht door foodies, voor foodies. Eten staat centraal in alles wat we doen bij Oceania Cruises—onze schepen zijn letterlijk rond de culinaire ervaring gebouwd, van uitgestrekte kombuizen tot een ongeëvenaarde reeks restaurants. Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat we de eerste rederij waren met een hands-on kookschool op zee, en de populariteit van The Culinary Center blijft groeien. Dit is een eerbetoon aan het ongelooflijke werk van Chef Kelly en haar creatieve team, die onze culinaire reis blijven versterken,” aldus Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises.

“Het is een geweldige evolutie geweest in de afgelopen 15 jaar, van het eerste Culinary Center aan boord van Marina, gevolgd door Riviera, tot de nog uitgebreidere Culinary Centers aan boord van Vista en haar zusterschip Allura, die twee keer zoveel individuele kookstations hebben. Ik ben verheugd om samen te werken met zo’n creatief en hecht team terwijl we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe gerechten en thema’s om aan onze nieuwsgierige gasten te introduceren,” voegde Chef Kelly toe.

Nieuwe culinaire lessen voor 2025

Om het aanbod te versterken, voegt Oceania Cruises vijf nieuwe lessen toe, elk ontworpen rond de smaken van een specifieke regio of thema:

Culinary Northwest Passage: Deze les staat in het teken van de de farm-to-table cultuur van de Pacific Northwest, met verse zeevruchten, seizoensgebonden producten en decadente desserts geïnspireerd door de gerenommeerde chefs uit de regio.

Down Under Abundance: Een ode aan de rijke culinaire tradities van Australië en Nieuw-Zeeland, met een focus op hoogwaardige zeevruchten, vlees en wijnen afkomstig uit de vruchtbare landschappen en wateren van de regio.

It’s a Dessert Party: Een unieke avondles die desserts zoals lavacake en crêpes Suzette combineert met fijne wijnen of cocktails, voor een zoete afsluiting van de avond.

South Seas Salt Life: De Polynesische keuken staat centraal in deze les, met een mix van verse, lokale ingrediënten en invloeden uit Frankrijk en China. Passagiers bereiden gegrilde zeevruchten en tropische drankjes voor een authentieke eilandervaring.

Snow Days Brunch: Deze les vangt de essentie van winterochtenden, met familiefavorieten zoals kaneelbroodjes en eiergerechten, gecombineerd met ‘warme’ cocktails.